Per exemple, Facebook ja no pot accedir al vostre historial d'ubicacions

Els serveis de xarxes socials solen demanar la vostra ubicació. De vegades és útil, per exemple perquè es poden fer recomanacions en funció del lloc on et trobes. A continuació s'explica com desactivar aquesta opció a Facebook si no voleu que el servei accedeixi al vostre historial d'ubicacions.

Si Facebook coneix la vostra ubicació, podeu registrar-vos en diversos llocs, llegir ressenyes i obtenir recomanacions. Això és pràctic, però no a tothom li agrada el fet que Facebook i altres persones puguin veure on són (o han estat). Afortunadament, podeu impedir que Facebook accedeixi a la vostra ubicació.

Apagueu completament la ubicació

Per descomptat, podeu desactivar completament els serveis d'ubicació del vostre dispositiu, de manera que Facebook no pugui veure on sou. Tanmateix, això també significa que cap altra aplicació hi pot accedir, de manera que no podeu, per exemple, utilitzar indicacions i similars en altres aplicacions.

Al vostre iPhone, el vostre historial d'ubicacions és inferior Configuració > Privadesa > Serveis d'ubicació > Sistema > Ubicacions freqüents. Podeu eliminar aquest historial fent clic Història clara empènyer. Tu pots Llocs visitats amb freqüència apagueu-lo completament aquí també.

Al vostre dispositiu Android podeu desactivar la vostra ubicació a Seguretat i ubicació > Ubicació. Aquí també podeu veure quines aplicacions han sol·licitat la vostra ubicació recentment. Si desactiveu la funció, cap aplicació podrà accedir a la vostra ubicació, inclòs Facebook.

Desactiva la ubicació a Facebook

En molts casos, però, és millor bloquejar per separat l'accés de Facebook al vostre historial d'ubicacions. Això garanteix que Facebook ja no pugui accedir a les dades d'ubicació emmagatzemades al vostre dispositiu i que Facebook ja no pugui emmagatzemar dades d'ubicació. Altres aplicacions encara podran utilitzar els serveis d'ubicació i l'historial d'ubicacions del vostre dispositiu.

Obriu el aplicació de Facebook i aneu a la configuració prement el menú d'hamburgueses. Navega a Configuració > Configuració del compte i tria Ubicació.

Aquí pots triar l'opció Historial d'ubicacions desactiveu-lo i configureu la compartició d'ubicació Amics a prop i altres funcions basades en la ubicació, com ara Consells per llocs i Trobeu Wi-Fi. Aquestes opcions s'apliquen a l'aplicació de Facebook tant a Android com a iOS.

Si desactiveu completament els serveis d'ubicació de Facebook, tampoc no podreu registrar-vos ni associar ubicacions amb les vostres publicacions de cronologia.

Preferiries desactivar Facebook o eliminar-lo completament? Aquí podeu llegir com fer-ho.

Missatges recents