22 consells útils per a Facebook

Facebook és un servei útil per mantenir-se en contacte amb els altres. Malauradament, l'empresa recopila molta informació sobre tu i crea moltes distraccions. Desactivar Facebook pot ser una solució, però aleshores et perdràs moltes invitacions a esdeveniments i ja no podràs gestionar una possible pàgina. Us donem 22 consells útils de Facebook amb els quals encara podeu utilitzar totes les funcions del lloc de xarxes socials amb un perfil nu.

1 Baixeu el perfil

Abans de començar a suprimir tot tipus de dades del vostre compte de Facebook, és intel·ligent fer una còpia de tots els vostres missatges i fotos. Vés a Configuració i tria General / Descarrega una còpia. fer clic a Inicia el meu arxiu i es baixaran tots els teus missatges, fotos i converses de xat. Facebook us enviarà un correu electrònic quan el vostre arxiu estigui llest per descarregar. També podeu actualitzar la pàgina vosaltres mateixos i fer clic Descarrega l'arxiu feu clic. El resultat és un fitxer zip on trobareu una còpia fora de línia del vostre perfil.

2 Desenllaça les aplicacions

Facebook no només sap molt sobre tu, sinó que les aplicacions que has enllaçat a Facebook al llarg dels anys també poden veure tot tipus de dades sobre tu. Això varia des de la vostra adreça de correu electrònic fins a la vostra llista d'amics i la vostra informació personal. Per saber quina aplicació té permís per veure quina informació, aneu a Configuració / Aplicacions. Feu clic al llapis que hi ha darrere d'una aplicació i vegeu quina informació pot utilitzar l'aplicació. Activa o desactiva els temes individuals aquí. Per desenllaçar completament una aplicació, feu clic a la creu quan passeu el ratolí per sobre.

3 Desactiva la plataforma

Un cop hàgiu desenllaçat totes les aplicacions, podeu optar per no enllaçar cap aplicació a Facebook en el futur. Per a això, heu de desactivar l'anomenada plataforma d'aplicacions. Anar a Gestionar baix aplicacions, llocs web i connectors i seleccioneu Desactiva la plataforma. Tanmateix, algunes aplicacions, com ara Tinder i Spotify, poden requerir aquest enllaç per funcionar. Abans de desactivar la plataforma, heu d'assegurar-vos que ja no necessiteu l'enllaç per servei. Aneu a la configuració del vostre compte per al servei corresponent i comproveu si hi ha la possibilitat de revertir l'enllaç amb Facebook.

4 Suprimeix els contactes

Per descomptat, una acció de neteja també inclou l'eliminació de coneguts vagues. Aneu a la pàgina del vostre perfil fent clic al vostre nom a la part superior i trieu amics. Darrere de cada contacte veureu una marca de verificació amb la paraula amics. Fes-hi clic i tria Suprimeix com a amic i aquesta persona ha desaparegut de la teva vida digital. És intel·ligent desplaçar-se cap avall primer, perquè Facebook ja fa una preselecció. Les persones amb qui et comuniques poc o que són poc actives a Facebook estan a la part inferior.

5 Deixa de seguir els amics

També pots optar per mantenir-te amic d'algú, però no seguir-la més. La persona de contacte, per descomptat, no serà amistat, el deixar de seguir no serà visible per a la persona. Encara podeu contactar amb aquesta persona i convidar-la a esdeveniments, però les actualitzacions ja no apareixeran al vostre canal de notícies. Feu clic a un amic i a la pàgina de perfil passeu el ratolí per sobre Pròxim i tria el teu Deixa de seguir X.

6 Deixa de seguir múltiples

Si voleu deixar de seguir a diverses persones al mateix temps, hi ha una manera més ràpida. Feu clic al triangle a la part superior dreta i trieu Preferències del canal de notícies. Seleccioneu Deixa de seguir les persones per amagar les seves publicacions. Feu clic a la foto de perfil d'una persona per seleccionar-la. Aquesta persona ja no apareixerà al vostre canal de notícies. A la part superior esquerra trobareu un menú de selecció, aquí esculls si vols veure només amics o també grups i pàgines. Deixa de seguir grups i pàgines de la mateixa manera.

7 Registre d'activitats

Facebook fa un seguiment de tot el que heu fet a la xarxa social. Aneu al triangle de la part superior i seleccioneu Registre d'activitats. A la dreta esculls un període i a l'esquerra pots triar el tipus d'activitat. Per exemple, feu clic Els teus missatges per veure totes les actualitzacions d'estat i el contingut compartit. si estàs activat Comentaris feu clic, veureu exactament quan heu respost a quin missatge. Per a cada activitat, podeu fer una acció manualment fent clic al llapis. Per exemple, pots desfer una amistat, recuperar un m'agrada o eliminar una etiqueta.

8 Suprimeix missatges

Al registre d'activitats, feu clic a Els teus missatges. Feu clic al llapis darrere d'un missatge i trieu eliminar per eliminar el missatge de manera permanent. Heu de confirmar l'acció. També podeu optar per mantenir la publicació, però només eliminar-la de la vostra línia de temps. En aquest cas escolliu vosaltres Ocult a la línia de temps. També podeu suprimir una publicació si aneu a la pàgina del vostre perfil i feu clic al triangle de la part superior dreta d'una publicació i per eliminar escollir.

9 Elimina les etiquetes

Una de les coses més molestes és quan algú més t'etiqueta en una foto o missatge sense demanar-te permís abans. Si voleu suprimir una etiqueta, això és una mica més complicat que suprimir una publicació. Anar a Publicacions en què t'han etiquetat. Ara teniu dues opcions: feu clic a Ocult a la línia de temps per deixar l'etiqueta però només amagar-la a la vostra línia de temps. Els teus contactes ja no poden veure la foto quan van a la teva pàgina. L'altra opció és Informa/Elimina l'etiqueta. Ara ens heu de fer saber per què voleu eliminar l'etiqueta i confirmar aquesta acció, una tasca que requereix molt de temps si teniu molts missatges.

10 etiquetes de fotos

Eliminar una etiqueta d'una foto és una mica més fàcil. fer clic a Fotos / Fotos teues i posa una marca de verificació davant de les fotos on vulguis eliminar l'etiqueta. Tria ara Vull que s'eliminin les etiquetes de les fotos. Tingueu en compte que les fotos en què esteu etiquetat no es baixaran al vostre arxiu. Si voleu desar una foto, feu clic a la foto i trieu Opcions / Descarrega. Amb una foto individual també trobareu l'opció eliminar l'etiqueta si estàs encès Opcions clics. No cal que indiqueu per què voleu eliminar l'etiqueta.

11 Elimina els m'agrada

Els m'agrada es poden eliminar fent clic M'agrada fent clic, seleccionant el llapis i per ja no m'agrada escollir. A l'esquerra, opcionalment, podeu filtrar les vostres activitats per Publicacions i comentaris o Pàgines i interessos. Per eliminar comentaris, feu clic a l'esquerra Comentaris. A més del llapis, també pots veure qui pot veure el teu comentari o m'agrada. Un globus terrestre vol dir que és públic i, per tant, també pot ser vist per persones sense compte de Facebook, dues xifres signifiquen que només els amics de la teva persona de contacte poden veure'l. Tres xifres significa que els amics dels amics del teu contacte poden veure-ho.

Missatges recents